TAGJAINK:

Név:
Izsák Ilona
Születési hely:
Budapest
Születési idö:
1970. július 08.
Búvár minösítés száma:
CMAS 3 DH 355

Nagyon szeretem a természetfilmeket. Érdeklödésem odáig fokozódott, hogy két alkalommal - elöször a Vörös-tengeren Hurghadában, majd a Kanári-szigeteken – turistaként, tengeralattjáróval is bepillantottam a víz alatti világba.

1995-ben az Utazás Kiállításon akadt a kezembe egy szórólap, melyen a Zöld Vonal Búváriskola alapfokú búvártanfolyamot hirdetett. Mivel egyedül nem akartam jelentkezni társakat kerestem. Bátyámmal, Izsák Gyulával és kollégámmal, Tóth Dáviddal jelentkeztünk az alapfokú tanfolyamra, melynek elméleti részét egy hosszúhétvége keretében Lakitelken, a gyakorlati részét pedig a Dorogi tavon végeztük el 1995. októberében.

Az alapfokú vizsga után sokat jártunk merülni az FTSK DELFIN Könnyübúvár Szakosztály merülésvezetöivel és haladó búváraival a hazai bányatavakhoz (Szalkszentmárton bal 1-es-tó, Bugyi bányató, Rukkel-tó), legtöbbször éjszaka, de volt közte nappali tájolási-, computeres- és bólyakihelyezési gyakorlat is.

Tengeren elöször oktatómmal Kollár K. Attilával merültem 1996. augusztusában Horvátországban, KRK-szigetnél, az Adriában a Calypso nevü vitorlásról.

1996. szeptember 12-én lettem az FTSK DELFIN Könnyübúvár Szakosztály tagja.

Még ez év novemberében vizsgáztam a haladó tanfolyamon a Kopaszi-gátnál 7 C°-os vízben.

Ezt követöen a Szakosztály tagjaival sokat merültünk Dorogon, Ecséden, Gyékényesen (nappali és éjszakai merülések), uszodai gyakorlatok az Újhegyi úti uszodában és a Margit-szigeti Sport uszodában, Horvátországban (Adria) hosszúhétvégék alkalmával, az Aquarius motoros hajóról, valamint a Vörös-tengeren, szafarik alkalmával.

Az elmúlt években nyaralásaink során ezután mindig beiktattunk egy pár merülést, így Cipruson, Máltán, Mallorcán, a Rodoszon, a Kanári-szigeteken, Krétán is volt alkalmam megcsodálni a víz alatti világot.

A merülésvezetöi minösítést 1999. augusztusában szereztem meg.

Merüléseim száma meghaladja a 200-at.

Szak- és egyéb búvárminösítéseim:
1997. MBSZ Búvár fotográfus I.,
1999. MBSZ Roncsbúvár II.,
PADI Nitrox Diver,
PADI Medic First Aid,
PADI Rescue Diver.