TAGJAINK:

Név:
Vass Zoltán
Születési hely:
Dorog
Születési idö:
1971. március 09.
Búvár minösítés száma:
CMAS 2 IH 060

1971. március 9-én, Dorogon születtem. A Magyar Testnevelési Egyetemen 1994. nyarán szereztem diplomát, azóta is föfoglalkozású testnevelöként, sportoktatóként dolgozom.

A búvárkodással 1994. tavaszán ismerkedtem meg egy az FTSK DELFIN Könnyübúvár Szakosztály – Zöld Vonal Búváriskola által szervezett CMAS alapfokú búvártanfolyamon (1 DH 646). Merülési gyakorlat megszerzése után – elsösorban hazai tavakban, illetve az Adriában merültem – CMAS haladó búvárminösítést 1995-ben (2 DH 286), merülésvezetöi minösítést (3 DH 200) pedig 1996-ban szereztem.

Merülésvezetöként bekapcsolódtam a Zöld Vonal Búváriskola tevékenységébe, rendszeresen részt vettem – és jelenleg is részt veszek – az oktatások gyakorlati foglakozásain, valamint a hallgatók részére szervezett, a merülési gyakorlatuk megszerzésére, elmélyítésére irányuló hazai és külföldi túrákon.

A merülések vezetése mellett saját búvártudásom gyarapítására is figyelmet fordítottam, MBSZ Hidegvízi-, Jég alá merülö-, Zártruhás-, Roncs búvár I-II., Éjszakai szakbúvár, CMAS és PADI NITROX búvár, PADI Mentöbúvár, Medic First Aid, DAN Oxigén Provider tanfolyamokat végeztem az elmúlt években.

CMAS 1 csillagos búvároktatói minösítést (1IH 074)1999-ben, 2 csillagos búvároktatói minösítést (2 IH 060) pedig 2001-ben szereztem. Búvároktatóként CMAS Gyermekbúvár oktatói tanfolyamat végeztem és a vonatkozó sporttörvényeknek megfelelöen – 2005. évben – OKJ számos Sportoktatói oklevelet szereztem.

Az FTSK DELFIN Könnyübúvár Szakosztálynak 1994. évtöl vagyok a tagja.

Az évek során a DELFIN és a Búváriskola túráin számos hazai tóban, az Adrián, a Vörös-tengeren és Erdélyben különféle körülmények között mintegy 700 alkalommal merültem. Sok hazai búvártól eltéröen szívesen merülök hazai bányatavakban. Úgy gondolom, hogy minden merülés más és más víz alatti felfedezés élményével járhat, ezért (is) szívesen és gyakran merülök a Palatinus-tóban.

Az elmúlt években törekedtem arra, hogy ne csak „vezetett vendég búvár” legyek adriai búvárbázisokon, búvárhajókon, ezért igyekeztem nyaranta egy-két-három hetet ilyen helyeken helyi merülésvezetöként is eltölteni.

„Civil” érdeklödési területeim elsösorban a különféle sportokhoz kapcsolódnak, a búvárkodás területén – amennyiben módom és lehetöségem van – szívesen merülök roncsoknál.

A jövöre vonatkozó terveimet röviden úgy tudom megfogalmazni, hogy „még több sport, még több merülés…”